Eerste paal volgende fase Noorderlicht

Een feestelijk moment in Warmenhuizen. Hier is op 1 mei de eerste paal geslagen van de volgende fase in de wijk Noorderlicht. K_Dekker bouw & infra en bouwbedrijf De Nijs werken hier samen aan de realisatie van 62 beneden-bovenwoningen voor Wooncompagnie. Al deze woningen zijn bestemd voor lokaal woningzoekenden.

Beneden-bovenwoningen voor een diverse doelgroep
De beneden-bovenwoning biedt tal van voordelen voor een diverse doelgroep. De begane grondwoning is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor senioren. Met een gelijkvloerse indeling, een eigen voordeur en privétuin, kunnen zij langer zelfstandig blijven wonen. De bovenwoning, met een ruime en comfortabele indeling en eigen opgang en dakterras, is ideaal voor starters en kleine gezinnen. Als alles volgens plan verloopt, worden de woningen in het tweede kwartaal van 2025 opgeleverd.

Over project Noorderlicht
Project Noorderlicht heeft een breder maatschappelijk doel. Door de handen ineen te slaan, hebben betrokken partijen het initiatief genomen om ook Oekraïense vluchtelingen te helpen. Hiermee draagt dit project niet alleen bij aan meer betaalbare woningen voor lokaal woningzoekenden uit Warmenhuizen/Tuitjenhorn, maar ook aan het bieden van hulp en onderdak aan ontheemden uit de Oekraïne.